Lavere grundskyld

Lavere grundskyld nu!

Grundskyld
Rødovre er den 20. dyreste af landets 98 kommuner hvad angår grundskyld. Samtidig er vi også en af de kommuner med højeste kommuneskat. Både en topplacering i forhold til grundskyld og kommuneskat – det er en topplacering, vi ikke kan være stolte af i Rødovre.

I Københavnsområdet er det kun København og Albertslund som opkræver en højere grundskyld. Hvorfor skal vi i Rødovre beskattes så meget højere end vores naboer i Brøndby, Ballerup, Herlev eller Glostrup? Det skal vi heller ikke, hvis det står til mig!

Til en start foreslår vi konservative, at grundskylden nedsættes fra de nuværende 30,8 promille til 25 promille. Dette vil betyde, at vi kommer på niveau med sammenlignelige kommuner som Ishøj, Glostrup og Herlev. En absolut beskeden ambition.

Men kassen skal jo stemme. Pengene skal findes og her tror jeg, at Rødovre Kommunes administrationsudgifter vil være et godt sted at lede. Rødovre Kommune er desværre blandt de dårligste kommuner i Danmark til at administrere billigt. Således bruger vi over 18 medarbejder pr. 1000 borger mens de dygtigste kommuner bruger under 13 medarbejdere til samme antal. Det er vel at mærke kun udgifter til administration, der er tale om. Dette merforbrug er altså ikke noget, der kommer borgerne til gavn.

Læs mere i artiklen her. www.dknyt.dk

Så skal Kommunen skal holde sig til kerneopgaverne. Folkeskole, daginstitutioner, ældrepleje, veje osv. Ikke flere kulørte tidsskrifter, infoskærme og kommunikationsrådgivere.